Вивчаємо англійську

Як зберегти (утримати) інтерес дитини до навчання після занять

Англійська для дітей
В наш час одним із найскладніших завдань для батьків є підтримка мотивації у дітей для виконання домашніх завдань. Особливо у вивченні іноземної мови, незнайомої для дитини. Процес навчання за останні роки зазнав змін: сьогодні викладачі ставлять перед дітьми завдання, які сприяють творчому підходу до виконання. Домашні завдання вже не зводяться до простих питань та відповідей, вони стимулюють концептуальне та аналітичне мислення. При цьому існує безліч факторів, що відволікають. Отже необхідно обережно балансувати між цими аспектами. Ще одним важливим моментом є те, що завдання часто складні, і дітям потрібна допомога батьків або вчителів для їх виконання.
Викладачі Uknow Language School зазначають, що батьки відіграють важливу роль у контролі за виконанням домашніх завдань дітьми. Також варто відзначити, що діти краще запам'ятовують матеріал, коли вони серйозно ставляться до виконання домашніх завдань, оскільки це дозволяє їм закріпити вивчений матеріал. Більше того, активна участь батьків у виконанні домашніх завдань робить цей процес цікавою грою для дітей.
Важливим завданням кожного з батьків є викликати справжній інтерес у дітей до виконання домашньої роботи. Якщо такого інтересу немає, дізнайтеся чому. Ознайомтеся з рекомендаціями від UKnow про те, як викликати у дітей зацікавленість у виконанні домашніх завдань та підвищити їхню успішність.

Дайте дітям трохи відпочити після школи

Дітям потрібен час для відпочинку, адже вони вже провели цілий день за підручниками. Якщо змушувати їх одразу сідати за вивчення англійської, або виконання іншої домашньої роботи, це викличе лише неприязнь до неї. Надайте дітям час для відпочинку перед виконанням навчальних завдань. Дозвольте їм пограти, подивитися телевізор або зайнятися чимось конструктивним для зміни обстановки, перш ніж вони приступлять до виконання домашньої роботи. Якщо навчання відбувається вдома, ви можете розпланувати заняття з перервами для відпочинку відповідно до розкладу школи.

Створіть комфортне місце для виконання домашньої роботи

Дітям не обов'язково завжди робити домашню роботу за столом, тому що вони швидко втрачають інтерес до такої ситуації, чому батьки не завжди звертають увагу. Дозвольте дітям вибирати місце, де їм зручно виконуватиме домашню роботу. Якщо ви наймаєте репетитора з англійської, чи іншого предмету для індивідуальних занять, переконайтеся, що у дитини та викладача є окрема кімната для навчання та виконання завдань.

Використовуйте електронні пристрої

Технології принесли багато корисного. Часто учням задають домашню роботу, яка потребує використання інтернету, що, у свою чергу, передбачає роботу з комп'ютерами та планшетами. Замість пошуку завдань, дозвольте дітям самостійно керувати своїми пристроями та допомагати їм лише в пошуку рішень для виконання завдань. Це зробить домашню роботу більш цікавою та дозволить дітям отримати додаткові знання. Однак, пам'ятайте, що ви повинні постійно контролювати використання комп'ютера дітьми.

Встановіть терміни для домашньої роботи

Ви повинні встановити конкретні терміни для домашньої роботи дітьми, щоб вони могли слідувати їм і виконувати завдання заздалегідь. Бувають винятки, але переконайтеся, що діти дотримуються встановлених термінів. Час, відведений виконання домашньої роботи, має велике значення для дітей. Якщо терміни надто розмиті, діти швидко втомляться та втратить інтерес. Для маленьких дітей час виконання домашньої роботи має бути трохи більше півгодини, залежно від дитини. Якщо передбачається, що домашня робота займе більше часу, поспілкуйтеся з вчителями, щоб уникнути можливого негативного ставлення дітей до виконання великих обсягів завдань.

Знайдіть оптимальний час для виконання домашньої роботи

Деякі діти більш активні ввечері, в той час як інші працюють швидше ближче до ночі. Як батькам, вам слід визначити оптимальний час для виконання домашньої роботи. Якщо дитина не є вечірнім типом, виконання домашньої роботи не приверне його уваги, і це забере більше часу. Навіть при використанні послуг індивідуального репетитора, переконайтеся, що заняття проходять у найбільш вдалий час.
Дотримуючись цих порад, діти будуть зацікавлені у виконанні домашньої роботи та підвищать свої навчальні досягнення. Оскільки виконання домашньої роботи є важливим для всіх дітей, переконайтеся, що ваша дитина знаходить це цікавим і застосовує засвоєну в школі інформацію.
Ці прості поради від Uknow Language School допоможуть покращити навчання дітей іноземних мов та інших предметів, дозволяючи їм швидше засвоювати нові знання.