Вивчаємо англійську

Як відрізнити прислівники від прикметників англійською мовою: корисні поради

Граматика англійської мови
Багато людей мають бажання поліпшити свої навички, здобути впевненість у спілкуванні та розширити свої можливості. Вивчення іноземної мови - це важливий крок для розвитку комунікації та самореалізації. А вивчення саме англійської мови стало надзвичайно популярним у сучасному світі. Через це, курси англійської мови стають все більш поширеними та доступними.
Англійська мова, як будь-яка іноземна мова, може викликати труднощі при її опануванні в деяких випадках. Наприклад, ті, хто її вивчає, часто плутають прислівники, навіть на просунутому рівні. Усвідомлення різниці між ними допоможе вам покращити ваші знання граматики та уникнути помилок. У цій статті викладачі Uknow розкажуть вам, як відрізнити прислівники від прикметників в англійській мові.

Прислівники та прикметники

Ви, напевно, знайомі з такими словами, як good чи well, slow чи slowly, hard чи hardly, high чи highly. У цій статті ви дізнаєтесь різницю між прислівниками та прикметниками і навчитеся їх відрізняти. Ці частини мови часто викликають плутанину у тих, хто вивчає англійську мову, і тому важливо розібратися в їх використанні.

Прикметники

Прикметники завжди описують іменники або займенники, так само як і в українській мові. Якщо ви бачите прикметник у реченні, поряд з ним буде іменник або займенник (he, she, it тощо).
Наприклад:
Mark’s new bike is red and yellow. It is very fast as well.
У цьому прикладі "новий" та "швидкий" є прикметниками.
Пам'ятайте, що прикметники ніколи не описують інші прикметники чи дієслова.

Прислівники

Прислівник завжди визначає дієслово, рідше прикметник чи інше прислівник. Вони часто утворюються від прикметників шляхом додавання суфіксу –ly.
Наприклад: slow – slowly, quick – quickly, careful – carefully, nice – nicely, happy – happily тощо.
Є також прислівники, які утворюються від іменників шляхом додавання суфікса -y: wind – windy, sun – sunny, rain – rainy.
Однак є "особливі" прислівники, утворені нестандартним способом.
Наприклад: good – well "добрий" стає "добрим". Не плутайте їх!
Також є прислівники, що утворилися від прикметників, але мають зовсім інше значення.
Наприклад: hard – hardly (важкий – навряд), close – closely (близький – ретельно), late – lately (пізній – останнім часом), near – nearly (близький – майже).

Відмінність прислівників від прикметників

Щоб відрізнити ці два типи слів, зверніть увагу на роль, яку вони грають у реченні, та те, що вони описують. Вони описують річ, людину, подію чи дію?
Наприклад, прикметники такі як high, deep, cool, warm, cold, hot, present, short тощо, можуть перетворитися на прислівники, якщо додати суфікс -ly, і використовуються у переносному значенні.
Давайте подивимось на приклади:
  • He talked about Alice very highly. – Він дуже високо відгукувався про Еліс.
  • Mrs. Tess welcomed us warmly. – Місіс Тесс зустріла нас тепло.

Перетворіть теорію на практику

Тепер ви знаєте, як відрізнити ці дві частини мови. Запам'ятайте, що правильне розуміння та використання прислівників та прикметників є важливим аспектом вивчення англійської мови. Існують ефективні методи, які допоможуть вам навчитися розрізняти ці дві частини мови. Постійна практика використання прикметників та прислівників допоможе вам вдосконалюватися. Не забувайте застосовувати набуті знання на практиці, особливо в розмовній мові.
Якщо ви хочете покращити свої навички граматики, використання прислівників та прикметників, запишіться на онлайн уроки англійської мови в Uknow Language School.