Вивчаємо англійську

Англійська для малюків: з чого почати заняття. Поради від експертів

Англійська для дітей
Вивчення англійської мови для дітей – це чудовий спосіб відкрити перед ними світ можливостей вже з раннього віку. Бажаєте, щоб ваша дитина володіла англійською мовою? Викладачі UKnow підготували повний гайд для батьків, що допомагає розпочати заняття та вивчення англійської мови з найменших років до молодшої школи.

Англійська для малюків (3-5 років)

  1. Музичні заняття

Співати пісні з дітьми – це чудовий спосіб привернути їхню увагу та допомогти запам'ятати нові слова через музику без стресу.

2. Чаювання на англійській

Організуйте чаювання з плюшевими ведмедиками англійською мовою. Це мила ідея, яка дозволить дітям грати та навчатися одночасно.

3. Використання ляльок

Ляльки - забавний інструмент для допомоги маленьким дітям подолати страх говорити англійською. Ігри з ляльками сприяють інтерактивному навчанню та впевненості дітей.
Ляльки - забавний інструмент для допомоги маленьким дітям подолати страх говорити англійською. Ігри з ляльками сприяють інтерактивному навчанню та впевненості дітей.
Нехай ваша дитина відкриває нові обрії з англійською мовою!
Наданий рерайт статті містить той самий обсяг інформації, як і оригінал, але виражений з допомогою інших слів і фраз.

Англійська для дітей дошкільного віку
(5‑7 років)

1. Ігровий підхід до вивчення

На думку репетиторів, важливо залучити дитину до використання англійської мови під час гри. Якщо заняття приносять задоволення, вивчення стає несхожим на нудне запам'ятовування правил. Ось кілька фраз та слів англійською для дітей, які можна використовувати у повсякденному житті.
Раджеш: "Щоб допомогти вашій дитині прогресувати у вивченні англійської, запропонуйте їй ігри цією мовою. Спробуйте ігри в перевдягання, хованки, шаради та інші популярні ігри, під час яких можна спілкуватися англійською. Зробіть так, щоб діти навчали англійську так само, як вони вчать рідну мову!"

2. Граємо з телевізора

Ще одна творча ідея – запропонувати дитині розіграти англомовну рекламу або сцену з улюбленого фільму, які можна знайти на YouTube або по телевізору.
Мірела: "Попросіть дитину подивитися рекламу та повторити її, ніби вони самі виступають у ролі актора. Це допоможе розвинути комунікативні навички та подолати страх зробити помилку, якщо дитина соромиться».

3. Регулярний розклад занять

Діти люблять розклад свого дня: він надає їм почуття безпеки та допомагає розвивати самодисципліну. Це особливо корисно, якщо ви хочете вивчати англійську з дітьми з самого початку!
Мірела: "Якщо ви хочете займатися англійською мовою з дітьми вдома, рекомендується встановити для них розклад занять! Складіть графік, який повторюватиметься щотижня, визначте дні та час, коли ваша дитина вивчатиме англійську мову. Пропонуйте захоплюючі завдання, наприклад, малювання сонячної системи, карти своєї країни, святкових листівок та ін., а потім дозвольте їм представити свої проекти, дайте їм відчути свою значущість!

4. Заохочення та похвала

Діти успішно навчаються, коли їх підтримують, особливо якщо це підтримка з боку батьків! Якщо ваша дитина докладає зусиль для вивчення англійської з нуля, дайте їй зрозуміти, що ви пишаєтесь її досягненнями.
Леона: "Заохочуйте і хвалите свою дитину, щоб зміцнити її почуття успіху, особливо коли вона справляється зі складними завданнями. Створіть систему заохочень, коли діти старанно працюють! Це не обов'язково мають бути матеріальні винагороди - додатковий вільний час, більше зустрічей із друзями чи занять на їх вибір.Не критикуйте дітей занадто суворо і не виправляйте кожну помилку, адже помилки при вивченні мови - це нормально.
Одним словом: хвалите їх якнайчастіше.

Як вивчати англійську з дитиною в початковій школі

  1. Включайте англійську мову у повсякденне життя

Якщо ви впевнені у своїх навичках розмовної англійської, використовуйте її у повсякденному житті нарівні з рідною мовою. Введення додаткової мови в сімейну обстановку вже на ранніх стадіях може принести безліч переваг, включаючи кращу вимову у довгостроковій перспективі.
Магдалині: "Прагніть зробити процес навчання природним. Не розглядайте англійську мову як іноземну, а інтегруйте її у звичайні заняття, ігри та пісні, так само, як ви робите це з рідною мовою дитини. Називайте кольори англійською, коли дитина розмальовує, повторюйте назви рухів англійською під час танців тощо»

2. Читайте комікси разом

Якщо ваша дитина вже трохи підросла, англомовні комікси можуть стати відмінним проміжним кроком до самостійного читання англійською мовою. Не знаєте з чого почати? Комікси Marvel є класичними джерелами для вивчення американської англійської, а серія "Diary of a Wimpy Kid" ідеально підходить для ознайомлення із сучасною британською англійською мовою.
Джеймі: "Я вважаю, що комікси - чудовий спосіб надихнути дитину вчити англійську мову, враховуючи її вік та здібності. Наприклад, якщо дитина читає комікс за участю свого улюбленого супергероя, вона буде з радістю займатися навчанням. Крім того, ілюстрації допомагають краще розуміти мову , надаючи відмінний контекст.

3. Задавайте відкриті запитання англійською

Якщо ваша дитина молодша десяти років, ймовірно, вона завжди ставить вам питання "Чому?". Тепер ваша черга ставити запитання!
Нікой: "Моя стратегія в класі полягає в поставленні відкритих питань, які дозволяють дітям говорити і висловлювати свої думки на максимальному рівні. Батьки можуть робити те саме, залучаючи своїх дітей до розмов, які дозволяють їм максимально використовувати англійську мову."

4. Створюйте історії разом

Творчий лист англійською може стати захоплюючим заняттям для маленьких людей з багатою уявою.
Клер: "Спробуйте написати розповідь англійською разом з старшими дітьми. Як репетитор, я люблю вигадувати історії з моїми учнями, засновані на іграшках, які вони принесли на урок. Таким чином, дитина з самого початку бере активну участь у своєму навчанні. Потім ми читаємо історію вголос по черзі. Коли дитина перечитує історію, вона дізнається нові слова, оскільки це слова, які він щойно використав, можна додати інші ключові слова, щоб зробити історію більш зв'язковою або внести нові лексичні одиниці. історію як основу для вправ чи домашніх завдань".

5. Спілкуйтесь з репетитором вашої дитини

Якщо ваша дитина вже займається з репетитором англійської мови, виникає спокуса залишити їх наодинці під час уроку. Особливо якщо ваша дитина схильна до сором'язливості, і ви не хочете її відволікати! Це допомагає батькам бути в курсі того, що вивчає їхня дитина, і дозволяє практикувати мову поза уроками.
Йоланді: "Мої юні онлайн-учні, які демонструють найшвидший прогрес, це ті, чиї батьки активно залучені до їхнього навчання та розвитку. Батьки, які просять мене записувати уроки їхніх дітей, щоб вони могли переглянути їх разом, помічають значні покращення. Діти та підлітки, які не отримують достатньої підтримки від батьків під час мовних занять, просуваються повільніше».
Йоланді хотіла б підкреслити, що батьки можуть багато зробити, щоб допомогти своїм дітям у вивченні мови, навіть якщо самі не володіють ним.
"Батьки, які не розмовляють англійською, але бажають підтримати своїх дітей/підлітків у вивченні англійської мови, можуть приєднуватися до моїх занять разом зі своїми дітьми (без додаткової оплати), щоб вони також могли навчатися. Це дасть їм можливість допомагати своїм дітям з домашніми завданнями або виконувати завдання вдома, тому що вони також знатимуть уроки і той самий матеріал, що й їхня дитина”.
Заключне повідомлення, з яким погодяться всі батьки, повідомляє Йоланді.
"Кохання, інтерес і підтримка в процесі навчання - ось три найважливіші фактори, які батьки можуть надати своїм дітям у їх розвитку".
Підсумовуючи, спільне використання англійської мови у повсякденному житті, читання коміксів, завдання відкритих питань, створення історій разом та взаємодія з репетитором є ефективними способами допомогти дітям вивчати англійську мову в початковій школі. Батьки відіграють важливу роль у підтримці та стимулюванні інтересу до мови, створюючи позитивну та мотивуючу обстановку для вивчення.

Правило золотого навчання від наших репетиторів: робіть все весело!

Після розмови з більш ніж 30 викладачами ми дійшли висновку, що найважливіша порада при навчанні дітей англійської мови – зробити цей процес цікавим та приємним для них. Замість того, щоб змушувати їх посилено працювати над граматичними вправами, зосередьтеся на іграх та розмовних навичках. Зрештою, діти ще настільки молоді, що можуть легко та природно освоїти мову, просто занурюючись у неї на повсякденній основі. І важливо, щоб діти зберігали свою дитячу радість та цікавість.
Даруйте своїй дитині радісні спогади про вивчення англійської мови, і вони виростуть із позитивним ставленням до мови. Це значно збільшить ймовірність того, що вони продовжуватимуть розвивати свої навички до володіння мовою на найвищому рівні! І, звичайно, це буде приємно як для вас, так і для них.
Джекі підкреслює, що основне правило – вивчати англійську мову із задоволенням!
"Моя найважливіша порада - робіть вивчення англійської веселою! Креативність та ігровий підхід допоможуть вашій дитині досягти успіху. Практикуйте правопис через ігри, читайте захоплюючі історії, разом готуйте смачні рецепти англійською мовою! Важливо не тільки саме досягнення результату, а й увесь шлях навчання. Чим більш практичним та інтерактивним стане процес навчання, тим краще дитина запам'ятовуватиме інформацію”.

Висновок

Ми сподіваємося, що ці поради надихнуть вас і допоможуть зрозуміти, з чого почати вивчення англійської мови з вашою дитиною. Якщо вам потрібні додаткові рекомендації, уроки англійської для дітей з досвідченими викладачами можуть стати джерелом натхнення для впровадження англійської мови у вашу родину. І пам'ятайте, приватні уроки не обов'язково повинні бути дорогими: ціни починаються лише від 5 доларів на годину (а для маленьких дітей з короткочасною увагою доступні півгодинні заняття!).
Якщо ви читаєте це, значить, ви плануєте поставитися до майбутньої своєї дитини з відповідальністю. Володіння англійською мовою – чудовий дар, який допоможе дітям досягти успіху у житті. І вивчати нову мову в дитинстві набагато простіше, ніж дорослим. Якщо ви розпочнете заняття з дітьми сьогодні, до того моменту, коли їм знадобляться мовні навички, вони вже розмовлятимуть англійською вільно та легко.