Вивчаємо англійську

5 корисних онлайн ресурсів для викладачів англійської мови

Англійська: поради і матеріали
Сьогодні все більше людей вирішують стати репетиторами англійської мови, навіть без диплома, покладаючись лише на свої навички, методики та програми для вивчення англійської мови, розроблені самостійно.
Деякі проходять курси викладачів іноземних мов та знаходять роботу в мовних школах, де вже є готова програма навчання для студентів, і їм не потрібно розробляти свої уроки.
Проте, репетитори, які вважають за краще не прив'язуватися до готових систем і хочуть урізноманітнити свої заняття, завжди шукають цікаві додаткові ресурси для навчання. Це можуть бути відео, аудіоматеріали (пісні, подкасти, інтерв'ю), програми, ігри та багато іншого.
У цій статті UKnow Language School зібрав п'ять онлайн ресурсів, які будуть корисними як для досвідчених викладачів англійської, так і репетиторам-початківцям.

1. Ted-Ed

На цьому освітньому сайті можна знайти відеоуроки, які можна використати на своїх заняттях. Відеоуроки є цікавими та добре структурованими. Ви можете вибирати уроки з різних категорій, таких як "Мова та література". Для дорослих студентів рекомендується використовувати відео з TED Talks. Загалом загляньте на сайт і переконайтеся самі.

2. Puzzlemaker (Discovery Education)

Цей ресурс допоможе вам легко створювати кросворди та інші завдання, такі як "Знайди слова", "Склади слова" та "Знайди приховане послання". Він чудово підходить для створення завдань на закріплення лексики, особливо для дітей та підлітків.

3. Values.com

На цьому онлайн ресурсі ви можете замовити безкоштовні постери, які можна розвісити у класі. Крім того, на Values.com можна знайти короткі відео на різні теми, такі як характер, спорт, відмінності і т.д. Якщо ви підпишетесь на ресурс, то щодня отримуватимете цікаві та надихаючі цитати.

4. Teacher Tube

Цей ресурс, подібно до Puzzlemaker, відомий вчителям та репетиторам англійської мови. Teacher Tube є своєрідною знахідкою для шкільних вчителів англійської мови. Цей сайт дуже схожий на YouTube, але з фільтром, щоб унеможливити небажану рекламу на початку відео. Цей ресурс буде корисним не лише вчителям та студентам, а й батькам.

5. The History of English за 10 хвилин

Останній ресурс у нашому списку – це канал на YouTube. У цьому плейлисті, наприклад, за 10 хвилин розповідається історія англійської мови у забавній манері. Це короткі мальовані відеоуроки тривалістю одну хвилину, де описуються різні періоди історії мови. Ви можете використовувати їх на уроках англійської чи літератури.
На YouTube загалом багато корисного та цікавого для навчання.
Вивчення англійської не повинно обмежуватися підручниками, адже це нудно. Тому, якщо ви досі не використовували ці п'ять онлайн ресурсів, почніть застосовувати їх та внесіть різноманітність у свої заняття. Завітайте також на уроки від UKnow Language School, оновіть свої знання, та знайдіть для себе нові ідеї викладання англійської мови.
Успіхів у вашій викладацькій діяльності!
До скорої зустрічі!